22 Haziran 2009 Pazartesi

TRABZON'DA "BALTA" OLMAK !

Yahya DÜZENLİ, 17 Nisan 2009

Trabzon ilginç bir kent olduğu kadar, ilginç “patolojik”, “nevrotik”, “megaloman”, “şizofren” tipler üretmekte de mâhir bir kent olsa gerek… Bu saydığımız dört kelime psikiyatride önemli ‘hastalık’lardır. Bir de bu hastalıkların hepsinin karışımını düşündüğünüzde ortaya nasıl bir tip çıkar tahmin edemezsiniz.

Günebakış’taki manşet ve haberden okuduğumuza göre; İktidar Partisi’nin Trabzon İl Başkanı “Başörtüsüne geçit yok!” hışmı ve öfkesiyle ortaya çıkıyor.

Ve “Trabzon Belediye Meclisi’ne seçilen başörtülü bir üyenin başörtüsüyle meclise giremeyeceğini” ilan ediyor. Seçilen kadın üye üstelik bir hukukçu.

Bu galiz sözleri sarfeden CHP İl Başkanı mı Ak Parti İl Başkanı mı ? AK PARTİ İl Başkanı !

Bu BALTA; Trabzon’daki parti yetkilileriyle toplantılar yaptıklarını ve bu toplantıların sonucunda alınan kararın hayata geçirileceğini belirterek, "Sayın Çoban’ı adaylık sürecinde de, meclise girmeden önce de bu konuda bilgilendirmiştik. Farklı istekler olabilir. Ama biz bu konuda bir karar aldık ve onu uyguluyoruz" dedi.

“Karar aldık uygulayacağız” diyor. Hazret, üst yargı kurumlarının da üzerinde bir “MONARK” adeta !

Kıyafet tercihinden dolayı kadınları neredeyse evinden dışarı çıkmamaya mahkûm etmek isteyen bir “totaliter” anlayışın İktidar Partisi’nde simetriği mi depreşiyor?

Hem de medeniyet şehri Trabzon’da !

Bu BALTA Tek Parti İsmet Paşa döneminin CHP İl Başkanlarını bile aratacak cinsten.. Baltasının her tarafı adeta terminatör gibi biçiyor…

BALTA; bu arada bilinçaltı ürpertilerini, korkularını da deşifre ediyor: “"Kamuoyunu bu tür tartışmalarla meşgul etmemek gerekiyor. Önemli olan Trabzon’a hizmet etmektir ve yeni tartışmalar çıkartmamaktır. Gümüşhane’de türbanlı bir meclis üyesinin meclise girmesinde sorun yaşanmaması bizi bağlamaz. Kamuoyunun bu tartışmalarla zaman geçirmemesi gerekiyor"

Bilinçaltı korkuları ne kadar “derin” ki, BALTA, “toplantılar yapıyor ve toplantılar sonucu alınan karar”ı açıklıyor.

Kimdir bu toplantıları yapanlar? Ve kimdir bu kararı alanlar?

BALTA korkuyor olabilir. Ancak, korkularını, halisünasyonlarını başörtülü bir hukukçu meclis üyesi üzerinden kamuoyuna duyurması da kendilerine oy veren Trabzon’lulara yapılmış bir hakaret. Onları hiçe saymak.

BALTA’nın incilerinden birisi de: “Önemli olan Trabzon’a hizmet etmek, yeni tartışmalar çıkartmamak”mış. Herhalde Trabzon’a hizmet etmek; “BALTA” ların insanların özgürlüklerini kasıtlayarak gerçekleşecek !

Bir de çekinmeden, ar duymadan sözlerine “Anayasa Mahkemesi”nin kararını delil olarak gösteriyor

Gümüşhane Belediye Meclisi kadar haysiyetli ve şahsiyetli olamıyor musunuz?

Ak Parti İl Başkanı BALTA’yı tüm Trabzon halkını TAHKİR ettiği için TEBRİK ediyoruz !

CHP’li Belediye Başkanı Canalioğlu döneminde sokaklardaki tarihi eserler üzerindeki kitabe veya “eski yazı”lar söküldüğünde tepki veren AK PARTİ, bugün BAŞÖRTÜSÜ’nü HUZURSUZLUK KAYNAĞI GÖRÜYOR !

Hiçbir izah edilebilir, ikna olunabilir bir tarafı yok !

Veyl Trabzon’a ! Veyl Trabzon Halkına !

Veyl Medeniyet Şehri Trabzon’a !

Bir BALTA’nın ettiklerine bakın !

Çocukluğumuzun çizgi romanlarında bir kahraman vardı. Adı BALTALI İLAH !

İktidar Partisi İl Başkanı olmak böylesine bir “şizo-megalo” kişilik mi oluşturuyor acaba?

Başta Ak Parti’liler olmak üzere tüm Trabzon halkı bu BALTA ve ŞERİKLERİ’ne GEREKEN TEPKİYİ GÖSTERECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ !

BALTA’nın sözleri KARŞILIKSIZ KALMAMALI !

“Aşağılık kompleksi”ni aşmış bir BAŞÖRTÜ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ’nün “BALTA”lar marifetiyle Trabzon’da ortaya çıkmış yeni bir versiyonudur bu !

Trabzon bakalım daha nelere sahne olacak?

Trabzon’da Ak Parti yönetimi bize Şeflik Dönemi TEK PARTİ CHP’sini aratacak mı dersiniz?

Gaziantep Islahiye’de seçimi kazanan başka partili başörtülü adaya “başörtülü olduğu için” itiraz eden Ak Parti, başlattığı “başörtülü seçilmiş” fobisini Trabzon’a sıçratması nasıl izah edilebilir?
Fatih’in, Yavuz’un, Kanuni’nin yurdunda ve de Şehid-i Muazzez Ali Şükrü Bey’in kabri önünde bu “BALTA”lar nasıl rahatça bu sözleri sarfedebiliyor, hayret ediyorum !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder